Nech tu děti a zmiz! - obálka knihy

Nech tu děti a zmiz!

Prvotina, autobiografická knížka, beznadějně rozebraná, na přání autorky za jejího života znovu tiskem nevyjde

(Věnováno všem, kteří se rozhodli okořenit si život paralelním milostným vztahem v bláhové naději, že uhlídají tu správnou hranici, kdy skončit.)

Paralelní milostný vztah, manželská krize, rozvod. Autorka je novinářka a právnička, dokumentární pasáže z advokátních kanceláří a od soudu jsou prokládány živými dialogy. Otevřeně, občas z šokující blízkosti nahlíží až do nejzazších koutů ženské duše. S ironií někdy až sžíravou líčí, jak se ušlechtilá snaha po dorozumění postupně hroutí pod přílivem emocí a zdravý rozum ustupuje paragrafům. V otázkách dělení společného majetku či svěření dětí do péče jednoho z rodičů vznikají často tak absurdní situace, že nad nimi zůstává rozum stát. Mnohé ženy se v této knize poznají, mnohým mužům budou připadat dialogy velmi povědomé.

Tato knížka je již dlouho rozebraná. Autorka jí považuje za intimní zpověď, kterou by dnes už tak určitě nenapsala a nepřeje si nové vydání. Šalvar se omlouvá, zkuste knihovny.

Pokud by vám stačilo poslechnout si celou knížku načtenou pro zrakově handicapované moderátorkou Hankou Švejnohovou, je to možné.

Ve formátu MP3 (celkem 9:26, 500MB) jí mužete mít, detaily najdete v oddělení Objednávky

Ukázky z knihy

Ohlasy v tisku